Chojnow.pl
Zapoznaj się z naszą Polityką prywatności
facebook twitter YT IG
Logowanie Rejestracja
REKLAMUJ SIĘ NA CHOJNOW.PL SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ BANERÓW I ARTYKUŁÓW SPONSOROWANYCH

Niebieski Parasol czy Pod Jeleniem? Zdjęcia "przed" i "po" + KONKURS

Autor admin
Data utworzenia: 03 luty 2012, 14:55 Wszystkich komentarzy: 16


Niebieski Parasol czy Pod Jeleniem? Zdjęcia "przed" i "po" + KONKURS

Jako, że temat „Kuchennych Rewolucji” w Chojnowie, które w ubiegłym tygodniu dobiegły końca, wciąż jest „na językach” mieszkańców miasta postanowiliśmy przypomnieć naszym Czytelnikom jak restauracja Pod Jeleniem wyglądała przed metamorfozą. Dodatkowo zapraszamy wszystkich do udziału w konkursie tyczącym się tej restauracji!

Zdjęcia „sprzed” są dziełem ekipy restauracji i otrzymaliśmy je od pani prezes Małgorzaty Członki. Zdjęcia „po” są naszego autorstwa i datuje się je na pierwszy dzień lutego.

Zmiany ocenić może każdy oglądając fotografie. Dodamy tylko, że trwają prace nad górną częścią restauracji, która nieco „po macoszemu” została potraktowana przez ekipę TVN. Ostatnie zdjęcie prezentuje początki malowania ścian, by te komponowały się stylistycznie z pozostałą częścią lokalu.

Pragniemy również zapowiedzieć konkurs, który wystartuje w najbliższy poniedziałek - 6 lutego 2012 r. Polegać on będzie na znalezieniu rozrzuconych po CHOJNOW.PL literek umieszczonych na logo naszego Portalu, które tworzyć będą szukane słowo. Więcej szczegółów w poniedziałek rano – zachęcamy do czujnej obserwacji! Dla zwycięzcy atrakcyjna nagroda związana z restauracją Pod Jeleniem!



















Komentarze

Czesc 7:
Kolejna knajpe jako chcemy odwiedzic po Kuchennych Rewolucjach to Kapitan Kok niedaleko Brzegu, mamy nadzieje ze tam jedzenie po Kuchennych rewolucjach bedzie znacznie lepsze niz w Pod Jeleniem. Aaaa zapomnilam jeszcze dodac ze w Pod Jeleniem serwety po wczesniejszych gosciach (na 1 pietrze jak sie wchodzi po schodach) nie byly za czyste, bylo na stolach pelno okruchow, nikt nie zadbal o to zeby sprzatnac te stoly przed kolejnymi klientami, a kazda serwetka z innej bajki, brakowalo mi na tych stolach recznie robinych na szydelku bialych jednakowych serwet - mysle ze tak powinno to wygladac tym bardziej ze wystroj tego lokalu jest wlasnie w takim stylu i te szydelkowe serwetki bylyby zbawienne i dodalyby uroku temu miejscu. cdn
zgłoś komentarz
Czesc 8:
Jesli chodzi o miasto Chojnow - to niestety jedna wielka dziura. Widac jeszcze czasy PRLu smrod, brud i ubostwo-nie wiem kto tam rzadzi ale z pewnoscia nic dobrego dla tego miasteczka nie robi. Domy zaniedbane, obskurne -niepomalowane, malo zieleni, po prostu porazka, myslelismy ze juz dawno takie miasta wyginely i Polska sie zmienia na lepsze, no ale coz jak widac niestety tak nie jest - kolejne rozczarowanie. Pozdrawiamy wszystkich Smakoszy.
zgłoś komentarz
Witajcie!
Właśnie wróciliśmy z Chojnowa, gdzie wybralismy się większą ekipą.
Celem naszej dzisiejszej wycieczki była restauracja "Pod Jeleniem".
Jako,że restauracja jest otwierana o godz 13 postanowiliśmy przespacerować się uliczkami Chojnowa.
W okolicach godziny 14 dotarlismy do restauracji.
Od razu udaliśmy się na górę.
Usiedliśmy i zamówiliśmy dania z karty przygotowane przez Magdę Gessler.
Karta mało estetyczna ale do przejścia:)
Gulasz z jelenia-pyszny!!Do tego przepyszne buraczki i kluseczki z boczkiem zamiast ziemniaków.Ciekawy pomysł:)
Zupa grochowa to typowa zupa "domówka".Konkretnie przyprawiona pieprzem,majerankiem i gałką muszkatułową.3 osoby zamówiły i smakowała.
Pierogi maultaschen z opinii znajomych bardzo dobre.
Deser Rote Gruetze też bardzo smakował.


zgłoś komentarz
Tak więc w sumie nie można się przyczepić co do jakosci i świeżości jedzenia.
Obsługa zupełnie normalna.
Wystrój taki sobie.
Niestety ceny w/w/ dań jak na Chojnów zbyt wysokie.
Ogólnie wrażenie pozytywne.Wyszliśmy najedzeni:)
zgłoś komentarz
No jak widać zdania podzielone.Przyjechała ekipa z wielkiego Wrocławia i jest rozczarowana,że istnieją takie dziury ,jak Chojnów.Panowie wrocławianie,nie samymi wielkimi miastami Polska stoi.Jakby Chojnów miał budżet Wrocławia,to pewnie wszystkie kamienice byłyby odnowione
zgłoś komentarz
Degustanci12 widzisz tak się składa, że jestem z tej dziury może i fakt, że się mało robi, ale się nie pozuje na żadne "państwo" jednak, gdybym czuł, że zupa jest nie świeża zalatuje zepsutym mięsem a na dodatek w smaku jest kwaśna to jakby ktoś mi nawet dopłacał to bym jej nie zjadł .Wnioskuję, że lejesz wodę albo takie z was degustanci jak koziej dupy trąba.Ciekawostką jest też, że potraficie rozpoznać koperek mrożonym od świeżego w potrawie naprawdę zaskakujące zdolności :)
Jedno muszę przyznać i tyczy się to pewnie 90% miejsc, które odwiedziła Pani Magda, że z czasem wracają stare nawyki odchodzą osoby z pracy, który były przy rewolucji co przełożenie na obniżenie standardu, który wyznaczyła Więc tu jak dla mnie niema zaskoczenia .Mam takie pytanie drogi degustatorze skąd ty jesteś ..aaa Wrocław tak piękne miast miejscami tak miejscami jest pięknie ...
zgłoś komentarz

Dodaj Komentarz

Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz.